VII Cursa Popular de Tossa de Mar





Cursa per una de les més belles poblacions de la Costa Brava

Una de les atraccions turístiques la més visitada de Tossa de Mar és la Vila Vella, la vella ciutat, que és totalment envoltada per una muralla medieval amb quatre torrasses i tres torres cilíndriques de vigilància. La Vila Vella domina la Badia de Tossa amb les seves platges blanques des 70 metres d'altura i ofereix simultàniament una vista panoràmica sobre Tossa de Mar i les muntanyes de la Selva. Avui, la vella ciutat és classificada monument històric i allotja diversos monuments que expliquen la història de la ciutat catalana tan rica en tradicions.
Dues portes de la muralla ofereixen l'accés a la Vila Vella. La muralla és l'única de la costa catalana que quedava sense grans danys. Ella protegia, amb les seves torres de vigilància, la vella ciutat sobretot al segle XVI contra els atacs dels pirates que venien d'Àfrica del Nord. La muralla va ser ja construïda als segles XII i XIII en la seva forma actual i va ser completat a finals del segle XIV amb el Torre de Can Magí que es troba fora de la muralla. La fortificació va ser acabada en 1387 i correspon gairebé totalment a l'aspecte actual.

Distància: 5 Km

Punt de partida: Complex poliesportiu de Tossa de Mar.

Recorregut:
Circuit urbà que s’endinsa a la Vila Vella de Tossa

Breu:
Una cursa popular a dos nivells,cursa curta de 5 quilometres i cursa llarga de 11 quilometres amb més desnivell. Aquest cop hem triat la cursa curta, doncs és la primera cursa oficial que fa la Mercè. La cursa transita pels carrers de Tossa de Mar i s’endinsa per la vila vella amb la seva fortificació omnipresent. A l’arribada podem gaudir de la botifarra amb vi del país que ofereixen als corredors.
Cursa fora del calendari, doncs actualment Tossa disposa d’altres formats de cursa que emparen diverses disciplines de running i triatló entre d'altres. Curses pioneres quant l’ajuntament començava la seva aposta per un turisme més esportiu i de qualitat.

Els runners: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF