Ferrada Joc de l'Oca






Una via ferrada molt atlètica

Accés / Aproximació:
Sortim de l'autovia A-2, en sentit Lleida, per la sortida 572 en direcció a El Bruc. Uns metres més endavant, regirem a mà dreta, i prenem el vial paral·lel a l'autovia en sentit contrari. Més endavant, girem a mà esquerra i entrem per El Bruc Residencial pel carrer Can Marques. Descartem la pista que ens duria a la Vinya Nova i continuem per la mateixa fins a Can Jorba on estacionem el vehicle. També tenim l'opció d'anar fins a la Vinya Nova i a continuació seguir la pista per l'esquerra fins a Can Jorba.
Veure punt de partida a Google Maps.
Sortim per una pista de terra que s'endinsa a muntanya, hi ha una petita construcció adossada a un roc i un pal de formigó amb un senyal groc. Més endavant, passem pel davant d'unes balmes fins una canal per la que ens endinsem (Torrent de Migdia). Grimpem per uns blocs de roca i sortim a una mena de placeta on hi ha una paret molt polida, equipada amb una corda de nusos.

Dificultat:  K6

Via ferrada des-equipada i Canal re-equipada en sentit descendent l'Abril del 2017  #
Només està premés en sentit descendent, utilitzant l’equipament fix (reunions) i la tècnica de ràpel. Queda totalment prohibit practicar l’ascens d’aquesta canal i col·locar qualsevol tipus instal·lació i equipament fix al llarg de tot el recorregut.
Veure l'informació de la FEEC al respecte.

Retorn:
Hem de continuar amunt, seguint les fites, fins al Torrent del Migdia. Seguidament, regirem per la dreta i continuem remuntant fins al Coll de l'Ajaguda. A continuació cal anar davallant pel Camí dels Francesos fins arribar a la pista que ve de la Vinya Nova cap a Can Jorba. Girem per la dreta i ens seguim per la pista esmentada fins a Can Jorba.

Breu:
Una via ferrada molt atlètica, no apte per iniciats, que sembla un camp d'entrenament per a marines (d'aquestes proves on es veu els cadets, que surten a les pelis de formació militar, amb el sergent assetjant al costat). Tot el recorregut està equipat amb cordes (algunes en estat dubtós) i cadenes per anar tirant, única i exclusivament, de braços. Es recomanable dur estreps, com ajuda en algun pas compromès, i una corda per assegurar als companys de ruta. 

Els ferraters: Josep - Luismi - Mercè - Santi

Print Friendly and PDF