Grimpant per La Ballestera
Ports de Beseit - Els Ports - Lo Port


Lo Port "Extrem IV"

Sortida programada pel pont de la Mercè, dins de les sortides que un dia vam començar pels Ports de Beseit i vam anomenar “extrem”. Ja s’han convertit en tot un clàssic, dons aquesta és la IV edició. I no serà l’ultima¡¡

Breu:
Ahir unes fortes rafegues de vent , ens van fer abandonar l’atac als Crestalls de l’Artigó, davant del perill pels artistes. Tota la nit el vent de Mestral ha bufat insistentment, amb força. Donat que el vent no afluixa avui hem optat per una excursió més tranqui-la però no menys atractiva.

Accés a la zona:
Sortint d’Arnes i prenem la pista asfaltada amb direcció al Mas de Pau. El cotxe el deixarem al coll de la Creu, quilòmetre 3,5 des d’Arnes, i trobarem una placa del Parc Natural dels Ports.

Itinerari:
Del camí barrat per una cadena neixen tres camins, hem de prendre el del mig. Anem seguint les marques amunt , buscant els passos més adequats, grimpant a estones i que ens duran fins el Cim Lo Blau (838 metres). Seguim carenejant tot passant per la Roca Grossa (841 metres), Lo Puntalet (834 metres) i tot seguit per la majestuosa Roca Dreta (863 metres) amb les seves parets vertiginoses molt apreciades pels escaladors d’aventura. Les vistes son magnifiques, entre d’altres podem observar la cresta de Les Gronses, les Roques d’en Benet, el Tossal d’Engrilló, la Punta de l’Aigua, Santa Bàrbara, Penyagalera així com les poblacions d’Horta de Sant Joan, Lledó i Arnes. Seguim per la carena i anem a buscar, sense marques, per terreny a cops incert, la part més esquerpa del dia, tot grimpant per La Ballestera (845 metres). Una cresta estreta, d’obligat compliment, força aèria i amb passos prou exposats que poden fer dubtar a gent poc acostumada per aquests tipus de grimpades. Desprès de treballar l’entretinguda així com airosa cresta, anem davallant xino-xano, per anar a buscar el coll de Les Moletes on farem “parada i fonda”. Assortit de formatges, bota de vi i bona companyia son els perfectes components del nostre àpat. Desprès del merescut descans, enfilem la pista que es dirigeix cap al Mas de les Valls resseguint, per la seva base, tot lo grimpat fins ara. Més endavant seguim el sender que voreja el Riuet de les Valls mentre ens quedem bocabadats amb els impressionants murs de roca pels que hem passat, no fa gaire estona, pel damunt, per la seva carena. Aigües clares que conviden a prendre un banyet o si més no a remullar-te el peus. Abandonem el sender seguint les marques dels “estels del sud” tot passant pel Mas de Colet i desprès fins on hem deixat els cotxes. Pel camí anem trobant alguna que altre figuera que ens obsequia amb el seu fruit més preat, les figues. Una bona caminada, força complerta amb tot tipus de paisatges i diversitat de terrenys. La IV edició dels “ports extrem” ha arribat a la fi. No ens cansarem de fer excursions pels Ports, sempre ens deixen bons records i sensacions. Ara anem a fer la cervesa a Arnes i xerrar una mica. Fins la pròxima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada