XVI Marxa del Garraf






Una perfecta fusió de mar i muntanya

La marxa esdevé potent però els paisatges compensen amb escreix el desnivell i l’exigència del terreny calcari. El primer tram del recorregut és un goig pel sentits, un camí estret que puja per una llarga carena, amb la relaxant presència del mar a l’esquerra en la refrescant hora en que el cel es va despertant amb colors rosats i els primers rajos de llum que es reflecteixen al blau del mar. Igualment anem despertant l’aroma de romaní amb la rosada de les primeres hores del dia, mentre anem obrint pas per la immensitat del paisatge del Garraf, de vegades tant proper i de vegades tant llunyà. Un Parc Natural aspre amb les muntanyes nascudes al costat del mar.

Sortida: Gavà.
Es realitza a les 6 h des de Plaça de Balmes de Gavà (davant l'Ajuntament). El lliurament de dorsals es dona des de 60 minuts abans de la sortida.

Recorregut: 45 Km.

Desnivell: ± 3.214 metres acumulat.

Descripció: 
Una filera de 900 marxadors i marxadores trenquen la monotonia cromàtica de la carena, avançant com una cuca de colors vius en els primers quilòmetres de la marxa. Més endavant, passat l’avituallament 1, i després de passejar-se pel Campgràs, foradat amb nombrosos avencs, es perd alçada fins a arribar a la vora del mar, al poble del Garraf, un avituallament de luxe que toca la sorra de la platja. Un esmorzar bressolat per la brisa del mar, acaronat pels rajos del sol, amb el fil musical de les onades i les gavines. Després, el recorregut continua ascendint cap al NO fins l’avituallament 3, a la Collada de Vallgrassa, des d’on el pendent es suavitza i per pista no asfaltada s’arriba al Control 4, a Can Carxol, hora del pa amb tomàquet i botifarra. A partir d’aquí, i fins al cim de la Morella, una bona pujada de 600m fins arribar al punt culminant del Garraf. Per baixar de la serralada, fins al control 6 de La Sentiu, s’alterna el pas per camins amb algun tram de pista. Cal destacar el pas per un camí medieval, entre els controls 5 i 6, on es camina al costat de murs i vestigis d’edificacions de la època.

Breu:
El dia que el Papa ens visitava a la ciutat comtal i tot i el desfavorable, quasi acollonidor, pronòstic meteorològic ens hi vam arribar per a tramitar aquesta caminada. En tot el dia no va caure ni una gota, per petita que fora. Es més, durant moltes hores de la marxa vam suar la gota sota un magnífic dia clar i solejat. Una descoberta referent al tema dels paisatges mediterranis tant propers a casa nostra. Vam gaudir de molt bones sensacions durant tota la caminada. Una caminada realment aconsellable. Fins la propera.

Els caminaires: Antonio - Jordi - Josep i Mercè

Print Friendly and PDF