Ferrada Tossal de Miravet






La ferrada de Pont de Suert 

Accés / Aproximació:
Abans d’entrar a Pont de Suert creuem un pont a mà esquerra i ens dirigim cap a l’escola de muntanya. Pel voltant d’aquesta escola trobem un cartell indicador de la ferrada on deixarem el vehicle. Uns metres més endavant trobarem un rètol de fusta que ja ens indica la via ferrada. S’ha de seguir les marques grogues i les indicacions VF fins a l’inici de la mateixa.

Dificultat: K4

Retorn:
Tant si fem la tirolina com si no, trobarem tot tipus d’indicacions per la tornada. Un retorn, sense gaires complicacions, equipat amb cables pels trams més costeruts

Breu:
Una via ferrada molt ben estructurada i dissenyada, on es nota la col•laboració de l’escola de muntanya. Igualment disposa de diversos escapaments ben senyalitzats. Una ferrada que podríem dividir en tres trams: 1er tram vertical amb dos ponts nepalès (opcionals) i una sortida pel damunt d’un petit ressalt força estètic. 2on tram també vertical amb algun tros lleugerament desplomat. 3er tram potser el més entretingut on trobarem en primera instancia uns passos de grimpada i un final extraplomat d’unes sis o set grapes que faran tibar de valent. Una via ferrada molt ben equipada. Es nota l’ intervenció de l’escola de muntanya, perquè la ferrada no és excessivament mecanitzada obligant en alguns trams a buscar i utilitzar preses, i fent servir mans i peus en una mena de grimpada assegurada. Un cop finalitzada la ferrada, després de gaudir de boniques vistes sobre Pont de Suert, tenim una tirolina (opcional) com a traca final abans de prendre el retorn. Arribats al cotxe descarreguem els estris i anem a fer un tomb pel poble on podrem prendre la merescuda cervesa de tancament de l’activitat.

Els ferraters:  Anna - Gloria - Mercè – Jesús – Juan Luis - Josep - Miguel

      Print Friendly and PDF