Ferrada Foradada del Toscar





La ferrada de la Serra Ferrera 

La Foradada del Toscar té aprox. 220 metres de desnivell, 350 metres de recorregut i un sender pel descens d’uns 400 metres. La zona d’actuació es situa a la vessant Sud-oest de la Serra Ferrera, a una altitud entre els 1100 i 1500 metres. 

Accés / Aproximació:
Per la carretera N-260, de Foradada cap a Samper pasarem pel coll de Foradada. Seguidament, abans d’arribar a una escultura de ferro, veurem un trencall a mà dreta que s’enfila per una pista. Haurem de deixar el vehicle en aquest petit espai, o si es disposa d’un vehicle tot terreny podrem seguir per la mateixa pista fins bastant més amunt. Un indicador de fusta ens conduirà, sense complicacions, fins a l’inici de la via ferrada.

Dificultat: K4

Retorn:
Al final de la via ferrada, trobarem un cartell indicador que ens indica per on hem de retornar. Un retorn degudament equipat amb cordes en els trams més inclinats i que ens durà al punt d’inici de la ferrada.

Recorregut:
Una via ferrada completa i ben traçada, que combina i cerca les parts més interessants de la roca, oferint-nos diversos components d’una via ferrada. Podem dividir la mateixa en 3 trams: 1r tram: Sempre buscant la verticalitat, s’enfila decididament per l’esperò i seguidament s’endinsa per una xemeneia. Sortint de la xemeneia esmentada trobarem un petit pont tibetà. A continuació remuntarem unes plaques verticals que ens situaran al capdamunt de l’agulla principal. 2on tram: Fem una petita davallada per anar trobar un flanqueig horitzontal cap a la esquerra, tram força aeri però al mateix temps poc complicat. Al final del flanqueig esmentat, davallarem tot donant la volta a l’agulla del flanqueig per una mena de graons fins a trobar l’espectacular pont. 3er tram: Un cop superat el pont, ens enfilem per diversos trams de roca. Uns trams ja menys verticals on podrem anar buscant preses naturals, com alternativa, per superar els diferents passos d’una manera més elegant.

Breu:
Una ferrada per a completar el cap de setmana amb alguna ascensió per la zona. En el nostre cas, demà, anirem a pujar la Peña Montañesa. Una ferrada molt entretinguda i ben trobada. Un angoixant calor ens ha incomodat una mica, fent-nos suar més del convingut. Sort que en el càmping ens esperava un refrescant bany a la piscina. Fins la propera.

Els ferraters: Felipe - Gloria - Josep – Pep - Santi

Print Friendly and PDF