Roca Corbatera  1163
pel Grau dels Tres Esglaons


El cim més alt del Priorat 

El cim de la Roca Corbatera és un dels principals cims de la Serra del Montsant, així com la cota més alta de la comarca del Priorat. 

Desnivell: +/- 880 metres aprox.

Distància: 5,20 Km. aprox.

Punt de partida: 
Sant Joan de Codolar. S’ha d’arribar fins a Cornudella del Montsant i un cop dins del poble ja veurem anunciat el rètol de Sant Joan de Codolar. Una pista estreta i cimentada ens durà fins a l’ermita de Sant Joan de Codolar on trobarem un còmode aparcament al seu costat.

Ruta: 
Sant Joan de Codolar – Grau dels tres Esglaons – Roca Corbatera – Cova Santa – Grau del Montsant – GR 174 – Sant Joan de Codolar

Recorregut: 
Després de fer una petita prospecció per l’ermita de Sant Joan de Codolar, sortim pel seu darrera. Tot sortint de l’ermita, hem d’estar atents a un petit indicador o placa de ferro que ens indica el corriol correcte que hem de prendre. Un corriol que ens durà sense pèrdua cap a la Roca Corbatera pel Grau dels Tres Esglaons. El recorregut es composa de tres trams o esglaons, que degudament equipats ens faran superar els mateixos amb poca dificultat. En el nostre cas, donat que fa poc ha caigut un aiguat considerable, trobem el terreny mullat i enfangat. Aquest aspecte fa que haguem d’anar amb més precaució, doncs els graons mullats i la sola de les sabates enfangada fan una associació força relliscosa. Anem envestint els diferents esglaons perfectament equipats. Un cop superat els esglaons amb la deguda cautela, sortim pel damunt de la cinglera de Sant Joan. Des d’aquí anem remuntant amb tendència cap a la dreta per anar a buscar l’amagat cim. En poca estona ens plantem a la Roca Corbatera. Una placa així com altres estris coronen aquest punt, la cota més alta del Priorat. Mentre gestionàvem els esglaons, la pluja ens ha respectat, però ara mateix torna a ploure amb insistència. Donat aquesta premissa, fem unes fotos a corre cuita i reprenem el retorn. L’idea inicial passava per fer una ruta circular fins a la Punta Pericana, però per majoria absoluta, decidim anar a buscar el GR-174 que ens conduirà amb més claredat dins de l’espessa boira. Tot baixant la pluja abandona paulatinament la seva activitat. Ben xops, i durant una bona estona caminem fins arribar a l’aparcament de Sant Joan de Codolar. Canvi complet d’uniforme i cap a Cornudella a prendre un cafetó calentet.

Breu:
Avui no és una bona jornada de muntanya. En prou feines hem fet els Tres Esglaons i la Roca Corbatera. Malgrat tot, encara no ens anem amb les mans buides. Que hi farem, la meteorologia forma una part molt important dins del món de la muntanya. Altre cop segur que lluirem més.

Els muntanyencs: Felipe - Josep - Silvia

  Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada