Parc naturel de Camargue





La zona humida més gran de França

Camargue és la zona humida més gran de França, reconeguda internacionalment per la conservació i protecció de les aus. Gairebé 2/3 de les aus observades a Europa hi són presents a la Camargue, fet que fa que sigui un lloc popular per ornitòlegs, professionals o aficionats. Situat a la cruïlla d'Àfrica, Europa i Mediterrani, la Camargue és una parada important en la migració de centenars de milers d’aus a l'any. També alberga l'únic indret de nidificació de Flamencs a França. A fi de preservar i millorar el patrimoni natural i excepcional cultural, la Camargue és reconeguda com Reserva de la Biosfera per la UNESCO des de 1977.

Situació:
El Parc Regional de Camargue es troba a la vora del mar Mediterrani, a la regió de Provença-Alps-Costa Blava, al sud de França. Situat a prop de la ciutat d'Arles, el Parc naturel de Camargue és a 45 km al sud d’Avinyò, a 75 km a l'est de Montpeller i 80 km a l'oest de Marsella.

Observació:
Réserve naturelle nationale des Marais du Vigueirat
Domaine de la Palisade
Plage de Piémanson
Étang du Vaccarès
Parc ornithologique du Pont de Gau

Breu: 
El Parc naturel de Camargue té unes dimensions molts grans que obliguen a tenir clar la zona que volem explorar per no fer quilometres a dojo. Per visitar diverses zones del parc i fer una valoració aproximada, ens caldran un parell o tres de dies com a mínim. La població d’Arles, a banda de ser una joia turísticament, es presenta com a un bon centre neuràlgic per les diferents activitats culturals i visites d’observació d’aus.

  Print Friendly and PDF