Roc de Ponent
via Aresta GER  V


Granit del Pirineu a la Conca de Barberà 

El Roc de Ponent és una de les expressions de modelat granític de major bellesa i encant del barranc de Castellfollit, amb uns tallants i arestes imponents propicis per a la seva apreciació i també per a la pràctica de l’escalada. Es tracta d’un cim d’uns 900 metres d’altitud coronat per una gran creu de ferro que el caracteritza. 

Conca de Barberà / Barranc de Castellfollit / Roca de Ponent / Via Aresta GER

Aproximació: ¾ hora aprox.
Des del Monestir de Poblet prenem la carretera T-700 cap a Prades. Al quilòmetre 2,5 aprox. des del Monestir, prenem un camí asfaltat per l’esquerra que s’endinsa pel barranc. Al quilòmetre 4 aprox. un camí carreter baixa amb decisió cap al rierol. Girem cua i estacionem el vehicle pels voltants. Tornem al camí carreter i baixem fins al rierol, seguidament pugem fins a una pedrera abandonada. Des d’aquí seguim per la dreta un corriol que ens duu a una tartera. Remuntem la tartera i en poca estona veurem la fissura per on s’enfila la via, al costat d’un arbre sec. Igualment a peu de via hi ha el nom de la via GER marcat a la roca.

Llargs : 
L1 30 m IV+ / V
primer llarg, fissura i díedre protegits amb 4 claus 
L2 35 m V / V-
díedre marcat, segurament els passos més difícils de la via. Seguidament passem per la característica finestra i flanquegem per una placa inclinada protegida amb 3 claus
L3 25 m III / IV+ / IVI
flanqueig en diagonal per la dreta, llarg net d’assegurances 
L4 40 m III / IV / III
pel fil de l’esperó, escalada plaent equipant “al gusto” 
L5 50 m IV+ / III / III
es surt per l’esquerra de la reunió, la dificultat decreix ràpidament, llarg net d’assegurances 

Descens: 
Seguim pel llom del Roc de Ponent fins que a mà dreta un corriol ens duu a la tartera. Baixem per la tartera esmentada fins a peu de via i seguidament desfem el camí fins al vehicle.

Breu: 
Una roca granítica i esvelta en un entorn magnífic que fa imaginar que estem escalant al cor dels Pirineus. Una via de les més sol•licitades de la zona que cerca l’esperó amb la ruta més lògica. El Roc de Ponent està coronat per una gran i simbòlica creu de ferro que ens servirà per muntar la darrera reunió. El barranc de Castellfollit ens ofereix un paisatge de primera amb esmolades agulles i atapeits boscos. Una bona jornada d’escalada per aquestes contrades.

Cordada: PeP & PeP

Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada