Volta per Sant Llorenç del Munt
Castellsapera - Coll de Tres Creus - Paller de Tot l’Any - Roca Salvatge - Turó Roig - Casa Vella de l’Obac








Volta x Sant Llorenç [roca salvatge]

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac és un parc natural format pel massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac. Té una superfície protegida de 13.694 ha, repartides entre les comarques del Bages, el Vallès Occidental, el Moianès i el Vallès Oriental. Els seus cims principals són el Montcau (1.056,7 m) i la Mola (1.101,9 m),on hi ha el monestir romànic de Sant Llorenç del Munt. El singular paisatge del Parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc que contrasten amb el verd de les pinedes i els alzinars que colonitzen els faldars i les canals de la muntanya. 

Desnivell: + 580 metres aprox.

Distància: 12,50 Km. aprox.

Punt de partida: Collada de l’Obac.
Prenem la carretera B-122 que surt de Terrassa cap a Rellinars. Abans d’arribar al Km. 10 trobarem a mà dreta un aparcament al costat d’una pista que dóna accés a la Casa Nova de l’Obac. Estacionem el vehicle en l’aparcament citat al costat de la carretera.

Ruta: 
Collada de l’Obac - Casa Nova de l’Obac - La Pastora - Camí de Rellinars a Matadepera - Camí de l’Estepar - Pou de glaç de l’Estepar - Coll Estret - Castellsapera - Coll de Tres Creus - Collet Gran - Paller de Tot l’Any - Roca Salvatge - Font de la Portella - Turó Roig - Pou de glaç de l’Obac - Casa Vella de l’Obac - Camí del Serrat dels Ginebres a l’Obac - La Pastora - Casa Nova de l’Obac - Collada de l’Obac

Recorregut: 
Sortim de l’aparcament enfilant la pista que passa per la Casa Nova de l’Obac. Seguidament prenem el Camí de Rellinars a Matadepera deixant La Pastora a la nostra esquerra. Uns quants metres més endavant hem d’estar atents a un corriol que es desvia per la nostra esquerra. Hem de deixar el camí que seguíem i prendre aquest nou camí de l’Estepar que s’enfila amb decisió. Passem pel costat del Tossal de l’Àliga i de seguida arribem al Pou de glaç de l’Estepar. Seguim avançant i passem pel Coll Estret. Un cop passat aquest coll remuntem per una roca a mà esquerra per gaudir de les vistes de la zona. Retornem al camí i continuem una bona estona fins apropar-nos al Castellsapera. En tot moment tenim unes espectaculars i panoràmiques vistes de Montserrat. Per l’esquerra del Castellsapera i per la meitat aproximadament , surt un corriol que s’enfila en clara direcció cap al cim inclòs en la llista de 100 cims de la FEEC. El corriol puja força dret fins una roca on trobarem una corda per ajudar-nos a superar el pas. Un cop dalt anem a esquerra i dreta del Castellsapera per coronar-lo en tots els sentits. Vistes de 360º des del Castellsapera. Després de l’observació reprenem la caminada i baixem per un corriol que baixa amb decisió per la vessant oposada. Seguidament seguim caminant fins al Coll de Tres Creus. Girem cua per un camí que surt per la nostra immediata esquerra. Avancem fins al Collet Gran molt proper a la pròxima fita. En poca estona arribem al Paller de Tot l’Any amb una situació i unes vistes privilegiades. Rodegem el paller per veure si presentava algun punt feble que ens permetés pujar al capdamunt. Continuem la marxa i ens apropem fins a la Roca Salvatge, potser anomenada així per la seva gran magnitud i soledat. Abans d’arribar al capdamunt una corda ens ajuda a superar un pas de roca. Fem l’aturada tècnica i l’àpat damunt de la Roca Salvatge mentre petem la xerrada amb unes vistes immillorables. Reprenem l’excursió, desfem el pas de roca i baixem per la dreta. Mentre anem baixant podem observar les enormes dimensions d’aquesta roca salvatge. Xino-xano arribem a la Font de la Portella des d’on es divisa el peculiar Turó Roig. Seguim endavant i ens desviem del camí per apropar-nos al Turó esmentat. Un Turó Roig espectacular amb uns enormes còdols de conglomerat suspesos en la terra vermellosa tant característica, que deixant a la vista clarament l’interes geològic del Parc. Tornem al camí i continuem endavant fins al Pou de glaç de l’Obac. A continuació ens apropem fins a la Casa Vella de l’Obac on fem un petit repòs i una petita visita. Ara seguim pel Camí del Serrat dels Ginebres a l’Obac que ens duu sense pèrdua fins a La Pastora. Prenem una cervesa a la terrassa de La Pastora aprofitant el solet que encara escalfa el clatell. Ja per acabar passem pel costat de la Casa Nova de l’Obac i ens apropem fins l’aparcament.

Breu: 
Atractiva i entretinguda ruta pel Parc de Sant Llorenç del Munt. Una ruta més de tantes combinacions que podem dissenyar per patejar aquest magnífic parc ple de sorpreses i formacions de tota mena. Encara ens queda molt per descobrir al Parc. Un dia solejat ens ha permès gaudir d’una completa jornada de muntanya.

Els caminants: Gloria - Jesús - Josep - Mercè - Miguel

Print Friendly and PDF