Urdaibai




Birding pels aiguamolls de Gautegiz-Arteaga, cor de la Reserva de la Biosfera de Urdaibai 

L'estuari d'Urdaibai és un espai natural format a la desembocadura del riu Oka, a la comarca biscaïna de Busturialdea. Té una superfície de 220 km² i compta amb una gran riquesa ecològica que ha servit per ser qualificada com reserva de la biosfera per la Unesco l’any 1984 amb el nom de Reserva de la Biosfera d'Urdaibai. 
Per la seva extensió i grau de conservació, es l’aiguamoll més gran del País Basc, i una important zona de repòs i hivernada per a les aus migratòries. La importància ornitològica d'aquesta reserva ha servit per a que es declari en 1994, Zona de Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), quedant-se així integrada en la Xarxa Natura 2000. 

Situació: 
Per la carretera BI-2238, arribem a la població de Zelaieta on trobarem indicacions per arribar al Urdaibai Bird Center.
Complicat de descriure, veure el centre de l’activitat a Google Maps. 

Observació: 
Aguait d’Ozollo
Aguait d’Orueta
Urdaibai Bird Center (miradors interiors)
Urdaibai Bird Center (torre de guaita)

Breu: 
La reserva de la Biosfera de Urdaibai disposa d’aquests esplèndids aiguamoll amb dos aguaits i un centre d’interpretació per “pajarear” còmodament. Podem anar caminant entre els dos aguaits fent una petita ruta, que transita per una mena de parc i casses rurals, per la que també podrem anar observant ocells.
Per finalitzar podem visitar el Urdaibai Center Bird per gaudir una bona estona de les seves instal•lacions, exposicions, botiga i projeccions al respecte. Un centre d’interpretació que disposa de dos miradors amb telescopis i una torre per arrodonir l’observació d’ocells. Una visita recomanada en tots els sentits.

Print Friendly and PDF