39a Caminada Matagalls - Vic






Caminada popular que coincideix amb la Fira de la Muntanya 

La Matagalls -Vic començava al 1986, any en que va començar a finalitzar a Vic. L’any 1988, quedaren prohibides les sortides des de el cim, no les que el travessaven. Des de llavors, la sortida es fa des de Collformic, fent part de la pujada al Matagalls, per a trencar a Sant Segimon. L’any 2001, que aprofitant que es feia I Fira de l'Alpinisme de Vic, esdevinguda un Saló de la Muntanya, es va començar a fer les sortides i arribades des del lloc del Sucre. 

Desnivell: (+) 650 metres aprox.  (-) 1.300 metres aprox.

Distància: 30 Km. aprox.



Punt de partida: Vic.
Per la carretera C-17 ens dirigim a Vic. Seguidament ens apropem fins al recinte firal El Sucre on estacionem el vehicle.

Ruta: 
Collformic - Camí de Collformic a Matagalls - Camí del Turó d’en Bessa - Camí de Sant Segimon - Coll de les Tres Creus - Coller de l’Estornell - PR C205 - Mare de Déu de l’Erola - Control Esmorzar - Collet dels Tres Termes - Carretera de Vic a Viladrau - Collet del Timonar - Control Collada de Mansa - l’Enclusa - Control Penedes - Riu Gurri - Pont del Remei - Recinte firal del Sucre 

Recorregut: 
Sortim des del Recinte firal del Sucre amb autocars que ens deixen a Collformic. Seguidament enfilem pel Camí de Collformic a Matagalls. El paisatge resta preciosament hivernal, doncs per la nit, una petita borrasca ha deixat el Massís del Montseny ben enfarinat.
Xino-xano, anem caminant i fruint de l’entorn fins el Collet de les Tres Creus, proper a Sant Segimon, per començar a davallar pel PR fins a la Mare de Déu de l’Erola. Seguim pel mateix PR fins passat Can Bosc i més endavant, abandonem el PR per continuar a ma esquerra , en direcció a la Sala i seguidament l’alzina de la Sala on es troba el primer control i esmorzar.
Continuem caminant i passem pel Coll dels Tres Termes fins travessar la carretera de Vic a Viladrau. De l’altre costat, seguim caminat fins passar pel Collet del Timonar. Xau-xau, anem fent via fins el segon control ubicat a la Collada de Mansa.
Continuem pel camí fins arribar a l’Enclusa, bonic turonet i punt geodèsic, que superem pel darrere amb una petita grimpada sense dificultat. Amb bones vistes d’arreu, seguim per un seguit de camins fins al tercer control del Penedes.
Seguim avançant, fruint del paisatge, creuem la carretera B-520 amb atenció i caminem tot passant propers a la població de Santa Eugènia de Berga. Sense defallir, ens anem aproximant a Vic i prenem un camí que ronda la llera del riu Gurri.
Fent ziga-zagues entrem a Vic, a estones pel marge del riu, fins que sortim pel Pont de Remei per anar a cercar el Recinte firal del Sucre.
A l’entrada de la Fira de Muntanya trobem l’últim control d’arribada on ens ofereixen una mica de piscolabis per acabar la festa. S’ha de dir que a l’arribada, a banda de la samarreta oficial, també ofereixen entrades gratuïtes per accedir a la fira esmentada.

Breu:
Interessant caminada que transcorre inicialment pel cor del Massís del Montseny per anar davallant, tot passant per diferents turons, fins entrar d’una manera pausada a la coneguda plana de Vic.
Bona caminada, ben organitzada i no gaire massificada per estirar les cames.
Tot plegat, hem gaudit d’una bona caminada i d’un excel•lent paisatge.

Els caminants: Josep i Josep Mª

Print Friendly and PDF