Turó de les Onze Hores 666






Trescant pels Cingles de Bertí 

Desnivell: + 490 metres aprox.

Distància: 9,85 Km. aprox.

Punt de partida: Riells del Fai.
Per la carretera C-17 i des de l’Ametlla del Vallès prenem la carretera BP-1432 i després la carretera BP-1433 fins a Riells del Fai. En front del restaurant Can Oliveras, de l’altre costat de la carretera, trobarem un ampli estacionament on deixar el vehicle.
Veure punt d’inici a Google Maps.

Ruta: 
Riells del Fai - Torrent de Llòbrega - Salt de Llòbrega - Barbot Negre - Grau de les Escaletes - Plaça dels Cèntims - Turó de les Onze Hores - Cingles de Bertí - Balmes del Traver - Grau del Traver - Camí del Traver - Pla - Grau del Traver - Costes del Traver - Costes d’en Quintanes - Serra de Can Tabola - Riells del Fai

Recorregut: 
Ens dirigim, en direcció Nord-est, pel Carrer Vallderós endinsant-nos per la vall on davalla el Torrent de Llòbrega. Passem pel costat d’un dipòsit d’aigua i comencem a enfilar amunt pel Grau de les Escaletes que puja decididament per un corriol feréstec.
Més endavant, abandonem el corriol i ens apropem a veure de prop el Barbot Negre, espectacular surgència d’aigua que ha anat erosionant la roca calcaria a llarg dels segles. Tornem enrere i continuem pel feréstec corriol que remunta el grau costerudament.
Sortim a una mena de placa tombada que disposa d’una corda per donar confiança, pot ser més en cas que la roca sigui molla. Amb bones vistes dels cingles, seguim avançant i sortim a una zona més planera i oberta.
Arribem a una bifurcació i continuem per la dreta, davallant inicialment per tornar a remuntar. Seguint les fites arribem a un pas de corda que ens facilitarà la remuntada.
En breu sortim al damunt de la cinglera i continuem a mà dreta fins l’extrem Oest del Turó de les Onze Hores, també anomenat Castell d’en Bes amb una cota de 666 metres. Fem les fotos pertinents mentre gaudim de les esplèndides vistes que disposa de tot l’entorn.
Desfem el camí i la petita grimpada per continuar a mà dreta per la carena en direcció Est. Mentre anem avançant, traiem el nas proper a la cinglera per gaudir de les esplèndides vistes de l’entorn, Puiggraciós, Montserrat i la Mola entre d’altres.
Més endavant, hem d’estar atents , abandonem la pista forestal i prenem un corriol a mà dreta que ens durà a les Balmes del Traver. En breu, entrem a les espectaculars Balmes del Traver i continuem pel seu interior, a estones remuntant grans blocs despresos, sense gaire dificultat ni pèrdua.
Gaudint de l’entorn, arribem al Grau del Traver, però enlloc de davallar pel mateix, remuntem i ens arribem fins un pla amb un pal de senyalització de camins, proper al Camí del Traver on aprofitem per un mos.
Tornem, ara propers a la cinglera i amb bones vistes, al Grau del Traver per on comencem a davallar.
Seguidament, menys costerudament, anem davallant per les Costes del Traver, Costes d’en Quintanes i Serra de Can Tabola.
Xino-xano, anem fent camí apropant-nos a Riells del Fai, passant per sota de l’airós Turó de les Onze Hores. En poca estona, arribem a l’estacionament on finalitza la caminada d’avui.

Breu: 
Bona caminada per aquestes contrades amb una pujada força salvatge per l’eclosió de la vegetació, promoguda pels tres mesos de confinament obligat del malauradament famós Covid-19.
Una ruta ben traçada que permet pujar al capdamunt d’aquest airós Turó.
La segona part de la ruta transcorre per les espectaculars Balmes del Traver que ens brinden boniques vistes de l’entorn.
Tot plegat, hem estirat les cames desprès de l’aturada forçada pel confinament i hem gaudit d’una bona jornada de muntanya.

Els caminants: David - Gloria - Jesús - Josep - Josep M - Mercè - Sergi - Xavi

Print Friendly and PDF