Collserola [corriols, fonts i turons]






Trescant per Collserola 

Parc Natural de la Serra de Collserola és la denominació oficial del parc de Collserola, un parc de 8.259 hectàrees situat a la serra de Collserola que gaudeix de protecció oficial des de 1953 i l'any 2010 va ser declarat parc natural per la Generalitat de Catalunya. 
El parc es troba repartit en nou termes municipals (Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, el Papiol, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern) i és gestionat pel Consorci del Parc de Collserola que inclou la Diputació de Barcelona i els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Desnivell: + 570 metres aprox. 

Distància: 12 Km. aprox. 

Punt de partida: Velòdrom Municipal d’Horta Miquel Poblet. 
Podem anar amb transport públic i sinó al costat del mateix velòdrom hi ha un ampli aparcament. 
Veure punt de partida a Google Maps.  

Ruta: 
Velòdrom, GR-6, Font de Can Gras, Torrent d’en Fotja, Font del Rossinyol, Torrent d’en Fotja, A11, Font dels Caçadors, A22, Turó de Valldaura, Pas del Rei, Turó de Margarola, PR C-35, Font de la Meca, Camí de Sant Cebrià, Sant Cebrià, Torrent de la Llet, Font de la Llet, Torrent de la Llet, Font de Sant Cebrià, Camí de Sant Cebrià, Verger de Can Llong, Velòdrom 

Recorregut: 
Sortim del Velòdrom i caminem pel GR-6 que ens duu, sense pèrdua, fins a la Font de Can Gras. Continuem pel corriol de la dreta, que remunta i creua la Carretera d’Horta a Cerdanyola, fins el transitat PR C-35.
A continuació, davallem uns metres, primer a esquerra i seguidament a dreta per prendre el corriol que davalla pel Torrent d’en Fotja. 
En breu, abandonem el corriol esmentat per l’esquerra, per apropar-nos a la Font del Rossinyol. 
Tornem al frondós Torrent d’en Fotja pel que caminem còmodament una bona estona.
Més endavant, abandonem el Torrent d’en Fotja que continua per la dreta, naltros seguim per l’esquerra. Intentem trobar la Font de la Tórtora, però no ho aconseguim doncs hi ha un munt d’arbres caiguts i tot resta ple d’esbarzers, segurament s’ha malmès o desaparegut. 
Continuem pel frondós bosc amb un agradable cant d’ocells de fons fins que sortim al camí anomenat A11. 
Ens apropem a veure la Font dels Caçadors i a continuació prenem el camí anomenat A22. 
Aquest camí remunta suau però de forma mantinguda fins creuar la Carretera d’Horta a Cerdanyola. 
De l’altre costat, prenem un corriol que remunta decididament, i que ens duu sense pèrdua fins al Turó de Valldaura que disposa de esplèndides vistes de l’entorn. 
Continuem pel PR C-35 que passa pel Pas del Rei i remunta fins al Turó de Margarola que disposa de les mateixes o millors vistes de l’entorn. 
Cim, vèrtex geodèsic, inclòs en el llistat “100 cims un repte d’altura” de la FEEC, proposta que ens fa conèixer i transitar per aquests cims de referència. 
Seguim pel PR C-35 fins el Camí anomenat B01, camí habitual de passejada dels gossos del Centre d’acollida d’animals de companyia.
Immediatament, l’abandonem per l’esquerra, per un corriol que davalla sense contemplacions. 
El corriol ens duu fins a la Font de la Meca on comença o acaba el Camí de Sant Cebrià. 
Continuem per aquest camí fins a Sant Cebrià, per continuar per un corriol que ronda el Torrent de la Llet fins a la Font de la Llet. 
Desfem el camí i tornem a l’ermita de Sant Cebrià i la que sembla la Font de Sant Cebrià. 
Seguim pel Camí de Sant Cebrià i més endavant, l’abandonem per l’esquerra per continuar pel Verger de Can Llong. 
Continuem pel camí que surt per damunt del Campus de Mundet i que voregem fins al Velòdrom. 

Breu: 
Caminada pel per diferents camins, fonts i corriols pel Parc Natural de la Serra de Collserola. 
Un parc, annex a la gran vila de Barcelona, esplèndid pulmó de la ciutat que ofereix caminades de muntanya en temps de confinament municipal. 
Tot plegat, hem estirat les cames i hem gaudit d’una bona passejada de muntanya. 

Els caminants: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF