30 turons del Maresme
Turó de Pedrells  422
Turó d’en Cases  327
Turó d’en Baldiri  430
Turó de Sant Mateu  495






Maresme en estat pur 

El repte dels 30 turons del Maresme neix amb la finalitat de conèixer el nostre entorn més proper, la comarca del Maresme, a través dels diversos turons que la configuren. 
És una activitat que consisteix en assolir 30 turons, d’un llistat de 40 que han estat seleccionats i assolits pel Comitè dels “30 Turons del Maresme”, d’un total de 248. 
Amb aquest llistat es pretén donar una àmplia visió de la comarca. 

El Maresme, una comarca abocada a la mar Mediterrània, que comprèn part de les comarques naturals de les serres de Marina, Montnegre i Corredor. 
Aquesta riquesa geomorfològica fa que el Maresme sigui una comarca litorenca amb forts contrasts i una gran diversitat de paisatges, fauna i vegetació. 

Desnivell: + 400 metres aprox. 

Distància: 10 Km. aprox. 

Punt de partida: Punt d’informació Creu de Can Boquet. 
Des de Vilassar de Dalt, abandonem la carretera BV-5023 per l’Avinguda Sant Sebastià. 
Més endavant, abandonem la avinguda de Sant Sebastià i continuem pel Camí de la Carena que ens duu, sense pèrdua, al punt d’informació de Can Boquet. Estacionem el vehicle pel voltant. 
Veure punt de partida a Google Maps

Ruta: 
Punt d’informació Creu de Can Boquet, Turó de Pedrells, Camí de Vilassar de Dalt a Sant Bartomeu, Surera de la Molinera, Turó d’en Cases, Poblat ibèric de la Cadira del Bisbe, la Plana del Mal Temps, Mirador d’en Baldiri, Turó d’en Baldiri, la Plana del Mal Temps, Turó de Sant Mateu, Ermita de Sant Mateu, Font de Sant Mateu, Surera de la Molinera, Camí de Vilassar de Dalt a Sant Bartomeu, Punt d’informació Creu de Can Boquet 

Recorregut: 
Sortim en direcció Sud i de seguida abandonem la pista per un corriol que remunta fins al Turó dels Pedrells. Un turó que disposa d’unes vistes excepcionals del Maresme. 
Retornem a la pista i continuem pel Camí de Vilassar de Dalt a Sant Bartomeu fins la Surera de la Molinera. 
Una surera d’uns 15 metres d’alçada, declarada “arbre singular d’interès local i protegida per diversos decrets. 
Seguim per la pista i la tornem a abandonar per continuar, a mà esquerra, per un altre pista que davalla decididament fins el Turó d’en Cases. Un altre turó que disposa igualment d’unes vistes excepcionals del Maresme. 
Tornem enrere, ara en costeruda pujada, fins una pista per la que continuem per l’esquerra i que ens duu fins al Poblat ibèric de la Cadira del Bisbe. 
Des d’aquest punt, prenem una pista que puja tot just al davant i que puja fermament. 
Més endavant, enllacem amb un altre pista que planeja una mica, i caminem per la Plana del Mal Temps fins al Mirador d’en Baldiri i el Turó d’en Baldiri. 
Com no podria ser d’un altre manera, també gaudim de les excepcionals vistes del Maresme. 
Tornem enrere i caminem, obviant la pista per la que havíem vingut, en direcció Nord fins les instal•lacions del Club Hípic Sant Mateu. 
Continuem per la dreta i en poca estona, prenem un corriolet que s’enfila fins el Turó de Sant Mateu, muntanya de més alçada de la Serra de Sant Mateu. 
Cim inclòs dins del llistat dels 100 cims més emblemàtics de Catalunya, segons l'ICGC i que disposa d'un vèrtex geodèsic. 
Tornem a la pista i ens apropem a visitar la delicada Ermita de Sant Mateu. 
Continuem per un camí que ronda per darrere de l’ermita per sortir a una pista que ens permet visitar la Font de Sant Mateu. 
Tornem a la pista que ja no abandonem fins enllaçar amb el inici de la caminada, proper a la Surera de la Molinera. 
Només ens queda desfer el camí, transitant còmodament per la pista fins el Punt d’informació Creu de Can Boquet. 

Breu: 
Caminada per la Serralada Litoral Catalana, un immillorable balcó de la Mar Mediterrània. 
Caminem endinsant-nos per camins, turons, corriols, pistes i miradors que disposen aquestes muntanyes. Tot un pulmó, ple de natura, fauna i vegetació. 
Una més de tantes rutes i camins que ens ajuden a transitar i conèixer aquesta serralada.
Tot plegat, hem estirat les cames i hem gaudit d’una bona jornada de muntanya. 

Els caminants: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF